Skanska

Systemadministratör Systemförvaltning Ekonomi - Stockholm

Skanska Sveriges Ekonomiavdelning ansvarar för att kvalitetssäkra och konsolidera den legala redovisningen och rapporteringen till Skanska AB och ledningen. Vi har kunskap, kan utbilda och ge instruktioner inom skatt och redovisning samt arbetar för enhetlighet inom BU Sweden. Vår vision är ”En Ekonomifunktion i världsklass”. På ekonomi-avdelningen är vi cirka 60 medarbetare och totalt inom ekonomifunktionen inom Skanska Sverige AB är vi mer än 200 medarbetare.

 

Var med och bidra i vår komplexa redovisning!

 

Vill du gå mot en roll som IT ekonom eller har du som mål att arbeta som Controller kan Systemadministratör vara nästa steg för dig. För att affärsverksamhet och ekonomer ska ha bra rapportstöd behöver organisationshierarki och redovisning i Oracle Fusion alltid vara uppdaterad. Som systemadministratör bidrar du genom underhålla organisationshierarki, kontosträng och tillhörande regler i affärssystemet. Jobbet innebär både att du kvalitetssäkrar och ser till att beslutade principer följs, gör uppdateringar i systemet och är sammanhållande för övriga uppdateringar. Du arbetar tätt ihop med ekonomiavdelning och controllers samt Skanska IT Nordic.

 

Du kommer att ingå i en grupp med ca tio medarbetare, både förvaltningsledare och utvecklingsledare, där vi lägger stor vikt vid samarbete och att utveckla och dela med oss av vår kunskap till varandra. Gruppen är en del av ekonomiavdelningen.

 

Med ditt driv och din nyfikenhet kan vi nå längre.

 

Vi är intresserade av dig som har några års erfarenhet av redovisning. Du behöver ha en övergripande förståelse för flöden från reskontrorna samt hur kontosträngen bygger upp redovisningen. Utmaningen i den här tjänsten är att förstå hur de affärsregler som du underhåller påverkar Skanskas rätt komplexa redovisning samt hur Skanska är organiserat. Som person är du nyfiken, noggrann och en driven problemlösare och du tycker om att ge god service till de kollegor som du stöttar. Du ska vara civilekonom/ha högskoleutbildning eller liknande samt ha erfarenhet av att ha jobbat i affärssystem och Excel.

 

Vi vill lära känna dig!

 

För att garantera en säker och rättvis rekryteringsprocess tar vi inte emot ansökningar via e-mail eller post. Vi gör löpande urval, så skicka din ansökan med CV och personligt brev snarast möjligt eller senast 2019-09-15

 

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Helen Nystrand, Gruppchef Systemförvaltning Ekonomi på tel. 010-448 11 54.

 

Additional Information

  • Location: Stockholm, Sweden
  • Schedule: Heltid
  • Employee Status: Tillsvidare

 

Statements

  • About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 7 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 9 september

Kategorier : Data & IT Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Systemadministratör Systemförvaltning Ekonomi - Stockholm