Säkerhetspolisen

Systemutvecklare med intresse för it-säkerhet

Säkerhetspolisen söker erfarna systemutvecklare med stort intresse för it-säkerhet till enheten för teknisk inhämtning och analys. Enheten ansvarar bland annat för att hämta in information och identifiera hot från it-baserade källor. Du kommer jobba nära it-specialister och utvecklare med djup teknisk kompetens. Placeringsort är Stockholm eller Malmö.


Ort: Stockholm eller Malmö
Referensnummer:2019-14208


Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.Ditt uppdrag

I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta med mjukvaruutveckling av applikationer som möjliggör inhämtning av tvångsmedelsinformation. Du kommer att bedriva utveckling mot flera olika typer av plattformar. Arbetet innefattar hela kedjan från design, implementation, test samt paketering.


Eftersom variation och nya frågeställningar är vardag i arbetet krävs det att arbetssätt, metoder och verktyg ständigt utvecklas. Omvärldsbevakning inom området är därför en självklar del av ditt jobb.


Som utvecklare kommer du att ha stora möjligheter att påverka enhetens metodutveckling och du har själv möjlighet att styra över din tekniska arbetsmiljö.Din kompetens

För denna roll ser vi att du har:

 • Akademisk examen inom it, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet.
 • Mycket goda kunskaper om utveckling för minst en mobilplattform.
 • Mycket goda och dokumenterade kunskaper i relevanta programmeringsspråk.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande att du har erfarenhet av något eller flera av följande områden:

 • Teknisk säkerhetsgranskning.
 • Flera operativsystem och arkitekturer.
 • It-forensik.
 • Operativsystemnära programmering.
 • Debugging på hårdvara.
 • ARM-plattformen samt ARM-assembly.
 • Erfarenhet av agila utvecklingsmetoder.


Dina egenskaper

Du har ett brinnande intresse för it och en vilja att arbeta med tekniska frågeställningar på detaljnivå. Du är kreativ och uppskattar utmaningen att lösa komplexa problem.


Det är viktigt att du är en lagspelare som kan samarbeta för att öka helhetsförmågan samtidigt som du kan arbeta självständigt. Att dela med sig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.


Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen


Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Anställningsstart efter överenskommelse.


Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef som finns nåbar vecka 33 på tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.


Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökan (pdf, 571.1 kB)


I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–14208. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.


E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se


Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm


Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.


Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen (pdf, 652.2 kB)Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.


I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.


Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 1 juli

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Systemutvecklare med intresse för it-säkerhet