Säkerhetspolisen

Systemadministratör Linux

Vi söker nu systemadministratörer som tycker om tekniska utmaningar och som gärna tar ansvar för att helheten fungerar. Du kommer vara del av ett team som ansvarar för att ta hand om den befintliga miljöns alla delar med allt från rutinåtgärder till utmanande felsökning och problemlösning.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-04-14

För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?


Ditt uppdrag
Som systemadministratör är du en del i ett team som förvaltar och vidareutvecklar våra Linuxmiljöer. Du arbetar både med planerade åtgärder, felhantering och utveckling. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att ta hand om OS-installation, uppgradering, konfigurering, scriptning och större felsökningar. Ingen dag är den andra lik och du kommer få möjlighet att ingå i projektarbeten där du får vara med att påverka den tekniska utvecklingen på myndigheten.

Vi strävar efter att standardisera vår miljö och effektivisera vårt arbete genom automatisering. IT-säkerhet utgör en självklar del av ditt arbete. Det finns stora möjligheter för dig att kompetensutvecklas och lära dig nya tekniker.

Arbetet bedrivs främst under dagtid, men viss beredskap kan förekomma.


Din kompetens
Vi söker dig som har minst två års erfarenhet av att arbeta med drift och förvaltning som systemadministratör inom Linux från större företag eller organisation med flertal servrar och applikationer. Du har goda kunskaper i Linux samt goda kunskaper i svenska och engelska.

Det är meriterande om du har arbetat med utveckling i Linuxmiljö.


Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som motiveras av kluriga utmaningar och kan arbeta metodiskt och tålmodigt tills du har hittat en lösning. Du ser vad som behöver göras och driver självständigt ditt arbete framåt. Arbetet utförs i nära samarbete med kollegor och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan jobba väl i grupp. Du har ett genuint teknikintresse och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder, teknologier och produkter. Då både teknik och arbetsuppgifter varierar över tid behöver du vara flexibel och anpassa dig efter en omvärld som ständigt förändras.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-04-14.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

Sista ansökningsdag : 14 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 mars

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Systemadministratör Linux