Säkerhetspolisen

Software Asset Manager till vår teknikenhet

Teknikenheten jobbar med en teknisk miljö som kräver ständig övervakning, förändring och utveckling. Vi söker nu en kunnig och erfaren SAM som vill jobba med våra programvarutillgångar under hela livscykeln.

Ort: Stockholm

Sista ansökningsdag: 2019-03-31

 

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

 

 

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter kommer främst innebära livscykelhantering och dokumentation av immateriella tillgångar (licensnycklar, programvara, downloads m.m.). Du ska i huvudsak strukturera mjukvarutillgångar och effektivisera SAM-processer och rutiner för inventering och spårning av programvara och licenser. Du kommer även ansvara för avtalshantering med leverantörer och agera rådgivande gällande inköp och uppdateringar.

 

Du kommer ha ett nära samarbete med vår andra SAM, våra HAM-ansvariga, förvaltningsledare, medarbetare på it-driften, inköpsfunktionen och jurister.

 

Du tillhör teknikenheten som ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

 

 

Din kompetens

För denna roll ser vi att du har flerårig erfarenhet av arbete inom Software Asset Management-området och mycket god kunskap om olika licensmodeller. Du har fullgjord gymnasieexamen och gärna en eftergymnasial utbildning eller högskoleexamen inom it. Vidare har du en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vi ser det som meriterande om du har certifiering i ITAM, SAM, HAM eller motsvarande samt om du har vana av att tolka slutanvändaravtal (EULA) på både svenska och engelska.

 

 

Dina egenskaper

I denna roll är det viktigt att du är initiativrik, drivande och självgående. Du är strukturerad och metodisk i ditt sätt att arbeta för att kunna hålla koll på många parallella processer och uppgifter. Vidare är du ödmjuk, lyhörd och kommunikativ och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

 

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

 

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

 

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

 

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

 

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Preliminär anställningsstart 1 oktober 2019.

 

 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 76 78. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

 

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

 

 

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.

Försättsblad för ansökan (pdf, 571.1 kB)

 

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019-5099. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

 

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

 

Postadress:

Säkerhetspolisen

Registratorsexpeditionen

Box 12312

102 28 Stockholm

 

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.

Ansökan ska ha kommit in senast 2019-03-31.

 

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen (pdf, 164.9 kB)

 

 

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

 

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

 

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 mars

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Software Asset Manager till vår teknikenhet