Säkerhetspolisen

IT-specialist inom teknisk säkerhetsgranskning

Vi söker IT-specialister med fokus på teknisk säkerhetsgranskning. Du kommer att säkerhetsgranska olika typer av applikationer och ta fram verktyg med syfte att utveckla förmågan till inhämtning och analys av tvångsmedelsinformation. Du jobbar i nära samarbete med it-specialister med djup teknisk kompetens.

Ort: Stockholm eller Malmö
Sista ansökningsdag: 2020-04-29

För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?


Ditt uppdrag
I ditt dagliga arbete kommer du att säkerhetsgranska olika typer av applikationer och ta fram verktyg med syfte att utveckla enhetens förmåga till inhämtning och analys av tvångsmedelsinformation. Arbetet innebär även operativa uppdrag där du ska inhämta, bearbeta och analysera information från it-baserade källor.

Eftersom variation och nya frågeställningar är vardag i arbetet krävs det att arbetssätt, metoder och verktyg ständigt utvecklas. En stor del av arbetstiden kommer därför att upptas av utvecklingsarbete och framtagning av nya metoder för säkerhetsgranskning och sårbarhetsanalys. Omvärldsbevakning inom området är en självklar del i jobbet.

Du tillhör enheten för teknisk inhämtning och analys. Enheten ansvarar bland annat för att hämta in information och identifiera hot från it-baserade källor. Som IT-specialist kommer du att ha stora möjligheter att påverka enhetens metodutveckling och du har själv möjlighet att styra din tekniska arbetsmiljö.


Din kompetens
För denna roll ser vi att du har:
• Akademisk examen inom IT, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet.
• Erfarenhet av teknisk säkerhetsgranskning och sårbarhetsanalys.
• Erfarenhet av programmering.
• Flerårig relevant yrkeserfarenhet.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande att du har erfarenhet av något eller flera av följande områden:
• Reverse Engineering.
• Operativsystemnära programmering.
• Programmering i lågnivåspråk som Assembler.
• Flera operativsystem och arkitekturer.
• Mobila plattformar.
• Telekom.


Dina egenskaper
Du har ett brinnande intresse för IT och en vilja att arbeta med tekniska frågeställningar på detaljnivå. Du är kreativ och uppskattar utmaningen att lösa komplexa problem. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt och klarar av att arbeta uthålligt med utmaningar som saknar facit.

Det är viktigt att du är en lagspelare som kan samarbeta för att öka helhetsförmågan samtidigt som du kan arbeta självständigt. Att dela med sig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast
2020-04-29.
Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Sista ansökningsdag : 29 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 mars

Kategorier : Data & IT Systemvetare Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb IT-specialist inom teknisk säkerhetsgranskning