Säkerhetspolisen

IT-säkerhetsspecialister till våra externa säkerhetsskyddsuppdrag

Vi söker nu flera kreativa och entusiastiska IT-säkerhetsspecialister till våra externa uppdrag inom säkerhetsskydd. Var med och utveckla IT-säkerhetsförmågan för samhällets mest skyddsvärda verksamheter.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-04-29

För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?


Ditt uppdrag
Som IT-säkerhetsspecialist kommer du vara en viktig del i att utveckla förmågorna inom ditt intresseområde, för att möta utmaningarna med digitalisering och skyddet av det mest skyddsvärda. Oavsett uppdrag så kommer du jobba i en dynamisk miljö med stor variation.

Rollen innebär att du kommer att arbeta i våra externa uppdrag med att stödja samhällets mest skyddsvärda verksamheter i att höja sin förmåga inom IT-säkerhet. Genom analys av kravställning, design och arkitektur av IT-säkerhet i komplexa lösningar sammanställer du och föredrar yttranden vid samråd och stödjer vid föredragning av yttranden i utkontrakteringsfrågor. Du deltar som specialist i det nationella arbetet med incidenthantering inom säkerhetsskydd och stödjer vid framtagandet av analyser inom it-säkerhetsområdet. Vidare är en del av ditt uppdrag att delta i verksamhets- och metodutvecklingen av säkerhetsskyddet genom att delta i arbetet med vägledning och best practice inom IT-säkerhetsområdet. Arbetet bedrivs i en grupp tillsammans med andra informations- och IT-säkerhetsspecialister där du ges stor möjlighet att utveckla din egen kompetens.

Nationell och internationell samverkan är en viktig del i arbetet och innebär att du t.ex. deltar i arbetsgrupper och projekt. Även omvärldsbevakning är en viktig del av uppdraget vi ser det som naturligt att du håller dig uppdaterad med vad som sker på IT-säkerhetsområdet.

Arbetet sker i huvudsak dagtid och resor inrikes ingår i uppdraget.


Din kompetens
Vi söker dig med högskoleexamen inom relevant område alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet. Du har flerårig, aktuell erfarenhet av kvalificerat IT-säkerhetsarbete som exempelvis framtagande av risk- och sårbarhetsanalyser, kravställning och IT-arkitektur, nätverkssäkerhet, säkerhetsregelverk, säkerhetsrevision eller systemdesign. Det är meriterande om du under några av dessa år har arbetat med kravställning och IT-arkitektur och/eller tekniska säkerhetsgranskningar avseende IT-säkerhet, gärna inom säkerhetsskyddsområdet.

Vidare har du en god förmåga att resonera kring teknisk IT-säkerhet ur ett holistiskt perspektiv med anpassning efter hotbild. Du har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift och får gärna ha erfarenhet av hålla utbildningar och föreläsningar.

Det är meriterande om du har högskoleutbildning inom datateknik eller informationsteknik, samt har IT-säkerhetsrelaterade tekniska certifieringar såsom CompTIA, Security+ eller CISSP. Ytterligare meriter är om du har fördjupad kunskap om skydd av kritisk infrastruktur, SCADA-system, PKI/IAM, nätverkssäkerhet och/eller virtualisering.


Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är initiativrik, självgående och van att ta eget ansvar. Du har ett stort intresse och engagemang för IT-säkerhet och digital utveckling. Du är analytisk och strukturerad med en förmåga att se till helheten men samtidigt inte förbise detaljerna.

Du har förmåga att kommunicera säkerhetsfrågor till både tekniker och ledning och har ett genuint intresse för vad som händer på IT- och informationssäkerhetsområdet. Du behöver också vara problemlösningsorienterad och öppen för att lära nya saker.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 84 18. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-04-29.
Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Sista ansökningsdag : 29 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 mars

Kategorier : Data & IT Systemvetare Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb IT-säkerhetsspecialister till våra externa säkerhetsskyddsuppdrag