Östersunds kommun

Kundansvarig IT

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

IT-enheten är Östersunds kommuns gemensamma IT-organisation och tillhör kommunledningsförvaltningen. IT-enheten har idag ca 40 medarbetare. IT-enhetens uppdrag är att med helhetssyn och verksamhetskunskap, tillhandahålla kostnadseffektiva tjänster och tekniska plattformar med hög tillgänglighet. Uppdraget omfattar såväl IT som telefoni med totalt cirka 10 000 användare inom administration och skolverksamhet samt inom förbund.

 

IT-enheten består av fyra grupper, och ansvarar för Östersunds kommuns gemensamma IT- och e-frågor. Vi hanterar hela kedjan från framtagande av strategier, kravinsamling och projektledning till systemförvaltning och drift av IT-system, nätverk, servrar och arbetsplatser.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en viktig medarbetare i vår förvaltningsgrupp. Arbetsuppgifterna innebär att arbeta som kundansvarig IT och systemförvaltare. I rollen har Du olika uppgifter och möjligheter att arbeta med verksamhetsutveckling. Kundansvarig IT är en roll som fungerar som en samordnande funktion mellan IT-enheten och verksamheterna, och är en strategisk funktion inom digitaliseringen. Detta innebär att fånga upp verksamhetens behov och önskemål och föreslå åtgärder, förbättringar, effektiviseringar och gemensamma IT-lösningar. Du kommer en viss del av tiden ha din arbetsplats på en förvaltning. 

Du kommer att arbeta med att skapa och upprätthålla en kommun i framkant när det gäller IT och digitalisering.

 

Kvalifikationer

Som medarbetare hos oss är det viktigt att du är drivande och problemlösande i arbetet. Du har en god kommunikativ förmåga, samarbetsförmåga och är en god organisatör. Du är ansvarstagande, självgående och strukturerad.  Du förstår sambanden mellan teknik, människa, säkerhet och utveckling av kommunens olika verksamheter. Du har en pedagogisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Du har för tjänsten relevant dokumenterad utbildning, lämpligen högskolebaserad IT-utbildning eller motsvarande erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.  Det är en fördel om du har utbildning inom ekonomi. 
Vi söker dig som har:

·          Erfarenhet inom ekonomi och redovisning

·          Kännedom om Visma Enterprise


Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta metodiskt och systematiskt med etablerade IT-styrningsmodeller, t.ex. ITIL, PM3, agila arbetssätt eller liknande.

Det är också meriterande om du har erfarenhet av projektledning och förändringsledning.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Kontaktpersoner

Marie Fryklöf områdeschef 063-14 49 10
David Hällgren teamchef 063-14 31 66

 

 

Sista ansökningsdag

2019-02-28

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 7 februari

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Kundansvarig IT