Migrationsverket

DevOps-specialist, Systemutvecklingsenhet 4, Norrköping

Vi söker DevOps-specialist till plattformsteamet på Systemutvecklingsenhet 4 inom IT-sektionen. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Du kommer att jobba med utvecklingen av plattformen för de egenutvecklade applikationerna inom Migrationsverket och vara en central del i ett pågående arbete med att etablera en containerbaserad infrastruktur. Vi jobbar aktivt med automatisering av vår utvecklingsprocess, uppsättning av plattformar och olika miljöer, m.m. och det är önskvärt att du har tidigare erfarenheter av detta.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som DevOps-specialist driver du mindre projekt och uppdrag inom dina specialistområden tillsammans med dina kollegor. Du är även en del i större projekt samt stöttar andra delar av IT-verksamheten genom 3:e linjens support. I rollen ingår en kombination av utvecklings-, drift- och förvaltningsarbete.

Du kommer att arbeta i en arbetsgrupp tillsammans med andra utvecklare och experter med ansvar för flera miljöer såsom JBoss EAP, Spring Cloud, Jenkins, Bitbucket, Graylog med flera. I gruppen ingår också ett ansvar för automatisering av deployment pipelines.

Personliga kompetenser 

Du arbetar bra med andra människor där du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande där du har ett intresse att hjälpa andra och leverera lösningar. Vidare tar du ansvar för dina uppgifter där du själv strukturerar ditt angreppsätt och driver processer vidare. Du tar även initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Krav

 • Högskoleutbildning inom det tekniska området eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig.
 • Erfarenhet av arbete med container-lösningar i Linuxmiljö.
 • Erfarenhet av Kubernetes och Docker.
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och
 • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.

Meriter

 • Erfarenhet inom DevOps
 • Erfarenhet av Java, Spring och Spring Cloud
 • Erfarenhet av JBoss EAP
 • Erfarenhet av byggmiljöer för Java (Maven, Jenkins, m.m.)
 • Erfarenhet av att arbeta enligt agila processer

Vill du veta mer

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ner.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2018-11-25. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Norrköping

Län

Östergötlands län

Land

Sverige

Referensnummer

3.3.1-2018-43886

Kontakt

 • Jonas Elmqvist, enhetschef, 010-4853071

Publicerat

2018-10-29

Sista ansökningsdag

2018-11-25

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 25 november . Arbetsort : Norrköping

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb DevOps-specialist, Systemutvecklingsenhet 4, Norrköping