Migrationsverket

BI-utvecklare inriktning QlikView, systemutvecklingsenhet 3 i Norrköping

 

Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Vi söker flertalet BI-utvecklare med inriktning QlikView till systemutvecklingsenhet 3 på Sektionen för IT-utveckling i Norrköping. Vill du jobba med avancerad BI-utveckling i en storskalig miljö med stor variation på uppdrag? Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

 

Som BI-utvecklare hos oss får du chansen att bli en viktig del i utvecklingen av Migrationsverkets BI-plattform. Vi arbetar i agila team och vill nu förstärka leveransförmågan inom området BI.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som BI-utvecklare kommer du ingå i ett sammansvetsat team med andra BI-utvecklare samt flera andra kompetenser och roller. Du jobbar tillsammans med och nära verksamheten inom flera olika delar vilket gör att du får ett helhetsansvar inom området och alla förutsättningar finns för ett framgångsrikt utvecklingsarbete.

 

Din tyngdpunkt kommer att ligga på att vidareutveckla och förvalta vår QlikView-lösning, men du kan också få möjlighet att arbeta med att vidareutveckla och administrera våra databaslösningar. Vi tror på vikten att alla BI-medarbetare ska få möjlighet att arbeta med helhetslösningen från källsystem till färdig rapport.

 

Du kommer att jobba tillsammans med andra datalager- och Qlik-utvecklare i en miljö med QlikView, PostgreSQL, Informix och MS SQL-server (SSIS).

 

Arbetsuppgifterna består av design av QlikView-applikationer och andra tillämpningar inom Qlik, systemadministration av QlikView-plattformen, modellering och design av Qlik-lösningar som bygger på datalager samt utveckling och underhåll av QlikView-applikationer.

 

Tjänsten innefattar även att implementera och dokumentera verksamhetsregler, arbete med ständiga förbättringar med avseende på BI-plattform samt att arbeta agilt med kravhantering och förbättringar. För att lyckas med detta är du intresserad av Migrationsverkets verksamhet och hur ditt arbete kan bidra till att förbättra den.

 

Vi söker dig med erfarenhet som vill ha en ansvarsfull och ledande roll inom området. Du kan även vara tidigt i din karriär där du har viljan att utvecklas inom området. Utifrån din erfarenhet, kunskap och önskemål anpassas rollen för att passa just dig.

 

Personliga kompetenser

Som person arbetar du bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är även tydlig i din kommunikation och säkerställer att budskap når fram. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du förstår numeriska underlag och har lätt för att lösa numeriska uppgifter.

 

Krav

 • Du har högskoleutbildning inom det tekniska området eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig.
 • Du har kunskap eller erfarenhet av liknande arbete med QlikView både som utvecklare och systemadministratör samt har kännedom kring databasmodellering/datalager och design av BI-lösningar.
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.

Meriter

 • Kunskaper om olika BI-verktyg som MS BI, Cognos, Business Objects, Tableau eller liknande.
 • Erfarenhet av PostgreSQL, Informix och MS SQL-server (SSIS).
 • Du är en Qlik-certifierad QlikView-utvecklare (QlikView Developer).
 • Erfarenhet av arbete på statlig myndighet.
 • Erfarenhet av arbete på Migrationsverket.
 • Erfarenhet av att arbeta inom större organisationer.

 

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

 

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2019-03-24. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

 

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar, likväl som ansökningar med ofullständigt CV. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

3

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Norrköping

Län

Östergötlands län

Land

Sverige

Referensnummer

3.3.1-2019-8470

Kontakt

 • Anna Åberg, Enhetschef, 010-4858899

Sista ansökningsdag

2019-03-24

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 mars . Arbetsort : Norrköping . Publicerat : 1 mars

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb BI-utvecklare inriktning QlikView, systemutvecklingsenhet 3 i Norrköping