JP Infonet

Juridisk rådgivare inom dataskydd

Vilka är vi?

JP Infonet är ett familjeföretag och idag ett av Sveriges ledande informationsföretag. Vi tillhandahåller ett stort antal juridiska tjänster för offentlig sektor och näringsliv. Verksamheten startade 1999 och har vuxit kraftigt sedan dess. Idag har företaget ca 80 anställda varav majoriteten är jurister fördelade på kontor i Gamla stan i Stockholm, i centrala Helsingborg och i Karlstad.

 

Inom affärsområdet Dataskydd är vi verksamma som rådgivare inom främst offentlighet och sekretess, privacy-frågor och GDPR. Vi fungerar som externt dataskyddsombud för ett stort antal kommuner, bolag och centrala myndigheter. Vi utbildar också organisationer i IT-juridik och praktisk hantering av dataskydd. Vi satsar på våra medarbetare och erbjuder stor möjlighet till kompetensutveckling och en varierad arbetsvecka. Hos oss har du möjlighet att specialisera dig inom ditt favoritområde eller bredda dig om du är nyfiken på andra rättsområden.

 

Våra möjligheter att tillgängliggöra juridiken på helt nya sätt via marknadsledande digitala lösningar och juridisk kompetens har aldrig varit större, och vi har stark efterfrågan på våra tjänster. Därför söker vi nu en jurist med särskilt intresse för IT-rätt och dataskydd.

 

Rollbeskrivning

I din roll som juridisk rådgivare kommer du framförallt att ge rådgivning till myndigheter, kommuner och företag inom ditt område och hålla utbildningar för företagets kunder. Rådgivningen kan bestå av att utreda och besvara juridiska frågor från våra kunder, leda avtalsförhandlingar, bistå vid incidenter, upprätta eller kvalitetsgranska riktlinjer och genomföra konsekvensbedömningar. Du kommer att kunna placeras i Stockholm, Helsingborg eller Karlstad, men vara beredd att genomföra en del resor i tjänsten.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har juristexamen/jur.kand. eller likvärdig utbildning och som gärna har erfarenhet från arbete med dataskydd, IT-juridik eller kvalificerad förvaltningsrätt. Bakgrund i kommunal förvaltning eller myndighet är särskilt meriterande. Din svenska behöver vara mycket god i tal och skrift, du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp, ha utvecklad servicekänsla, tycka det är roligt att utbilda och trivas med ett visst mått av resor inom landet. Det är viktigt att du har god analytisk förmåga och är strukturerad, effektiv och noggrann. Meriterande är också om du:

  • Har erfarenhet av att tala inför grupp
  • Har lätt för att etablera goda relationer
  • Har pedagogisk läggning
  • Är initiativrik
  • Är bra på att kommunicera med olika typer av personer

Välkommen med din ansökan!

Ansök

Vi tar emot ansökan via e-post: 

mattias.arenius@jpinfonet.se

 

Omfattning: Heltid

Arbetsplats: Stockholm

Sista ansökningsdag: Vi gör löpande urval och tillsätter tjänsten efter överenskommelse. 

 

Vi tillämpar kollektivavtal, provanställning och individuell lönesättning.

 

Kontaktperson

Mattias Arenius

mattias.arenius@jpinfonet.se

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 januari

Kategorier : Data & IT Juridik


Senaste jobben från JP Infonet

Alla jobb hos JP Infonet

Liknande jobb Juridisk rådgivare inom dataskydd