FRA

Underrättelseanalytiker till FRA

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en analytiker som har den kreativitet och uthållighet som krävs för att lägga komplexa informationspussel och skapa förståelse för vad som egentligen händer i världen. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett spännande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Som analytiker bearbetar och översätter du inhämtad information i syfte att producera underrättelserapporter. Du arbetar ofta tillsammans med andra, men också självständigt. I tjänsten ingår att ha löpande kontakt med våra uppdragsgivare och på daglig basis följa utvecklingen och händelser inom ditt produktionsområde.

I rollen ingår också utveckling av arbetsmetoder och rapportering samt att anpassa produktionen efter kundernas behov. Du kommer vara behjälplig med din kompetens där organisationen efterfrågar det, även utanför ordinarie uppdrag. Arbetet erbjuder goda möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifter i en föränderlig miljö. Tjänsteresor inrikes och utrikes kan förekomma. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du kan hantera det.


Du kan
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom relevant område och har kunskap eller ett uttalat intresse för militära förhållanden och/eller militära plattformar. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med bearbetning och analys av mängddata och har ett tekniskt intresse som består i att du kan och vill lära dig använda olika applikationer och system. Du har god datorvana (Windows-miljö) och vi ser det som meriterande om du besitter kunskap inom IT-området där TCP/IP, telekom och arbete med databaser förekommer. Du har mycket goda kunskaper i svenska, engelska och gärna ryska med förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.


Du är
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är nyfiken, driven, kreativ och tar initiativ till nya aktiviteter och förslag som främjar det fortsatta arbetet. Du är strukturerad och målinriktad i ditt arbete och tar gärna till dig ny kunskap. Du vill bidra till utvecklingen av verksamheten och delar gärna med dig av din kunskap och expertis. Du förstår komplicerade underlag och kan med din sakkunnighet och analytiska förmåga, hitta svar på komplexa frågeställningar. Vi ser att du är prestationsorienterad, sätter upp höga mål för dig själv och förutsätter att du på ett strukturerat sätt kan sammanställa och dokumentera resultaten av ditt arbete med god kvalitet.

Du trivs i en dynamisk miljö där du som person, oavsett med- eller motgångar förblir motiverad och effektiv. Tjänsten innebär många interna och externa kontakter så du har även en god förmåga att kommunicera och skapa goda relationer. För att lyckas i rollen behöver du kunna kombinera stort ansvarstagande med lojalitet, då verksamheten grundar sig på både etik och tillståndsförfarande.


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som analytiker hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 47 56. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-04-05.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2020-04-05

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Se annons

Företagets hemsida:
http://www.fra.se


Ansök nu

Sista ansökningsdag : För 12 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 mars

Kategorier : Data & IT Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Underrättelseanalytiker till FRA