FRA

Underrättelseanalytiker till avdelningen för signalunderrättelser

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och lägga det komplexa informationspussel som bidrar till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi analytiker som har den kreativitet och uthållighet som krävs för att lösa avancerade problem och skapa förståelse för vad som egentligen händer i världen. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.Ditt uppdrag
Som analytiker översätter och bearbetar du inhämtad trafik samt andra typer av material och sammanställer dina analyser i underrättelserapporter. Du arbetar ofta tillsammans med andra, men också självständigt. I rollen ingår också utveckling av metoder och rapportering samt att anpassa produktionen efter kundernas behov.


Du har kontakt med många olika personer och funktioner internt, men också med våra uppdragsgivare. I rollen ingår att vara behjälplig med din kompetens där organisationen efterfrågar det, även utanför ordinarie uppdrag. Arbetet erbjuder goda möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifter i en föränderlig miljö. Tjänsteresor inrikes och utrikes kan förekomma. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du kan hantera det.


Du kan
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom relevant område, mycket goda kunskaper i ryska språket och kunskap eller ett uttalat intresse för militära förhållanden och/eller militära plattformar. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Vi ser gärna att du även har kunskap eller erfarenhet inom flera av följande områden:

  •     Signalspaning
  •     Arbete med underrättelser
  •     Analytiskt arbete
  •     Försvarspolitik och/eller utrikes- eller säkerhetspolitik
  •     Samhällen och/eller närliggande regioner där ryska talas
  •     Översättning
  •     IT-området (gärna inom telekom)


Du är
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är bra på att samarbeta och värdesätter kunskapsutbyte för att skapa resultat tillsammans med andra. Du förstår komplicerade underlag och kan med din sakkunnighet samt analytiska förmåga, hitta svar på komplexa frågeställningar. Vidare är du kreativ och kommer gärna med initiativ till nya aktiviteter och förslag som främjar det fortsatta arbetet. Vi ser att du är prestationsorienterad, sätter upp höga mål för dig själv och förutsätter att du på ett strukturerat sätt kan sammanställa och dokumentera resultaten av ditt arbete med god kvalitet.

För att lyckas i rollen behöver du kunna kombinera stort ansvarstagande med lojalitet, då verksamheten grundar sig på både etik och tillståndsförfarande. Du trivs i en dynamisk miljö då du som person, oavsett med- eller motgång, förblir motiverad och effektiv. Då tjänsten innebär många interna och externa kontakter ser vi att god förmåga att kommunicera och skapa goda relationer är en fördel.


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.


Som analytiker hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 47 56 . Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.


Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-09-15.

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning 

Anställningsgrad:
Heltid 

Arbetstider:
Dag 

Sista ansökningsdag:
2019-09-15 

Tillträde:
Enligt överenskommelse 

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön 

Kontaktpersoner:
Se annons 

Företagets hemsida:
http://www.fra.se 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 7 timmar . Arbetsort : Lovön . Publicerat : 30 augusti

Kategorier : Data & IT Säkerhet & Skydd Övrigt


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Underrättelseanalytiker till avdelningen för signalunderrättelser