FRA

Systemintegratör med fokus telekommunikation

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kvalitetsmedveten och driven problemlösare för arbete med design och utveckling av nätverk. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.
 

Ditt uppdrag

I din roll som systemintegratör ingår du i en grupp som ansvarar för design, utveckling och drift av fiberoptiska transmissionssystem samt närliggande infrastrukturer och system. Konfigurering och driftsättning av routrar, switchar, brandväggar, transmissionsutrustning och krypton ingår i uppdraget. I arbetet ingår även scripting i Linuxmiljö samt automatisering av servrar och system. Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor i gruppen och tillsammans strävar ni efter att bygga nät enligt en enhetlig arkitektur. Vidare har du många kontakter, bl.a. med beställare, användare och uppdragsledare internt inom FRA samt med externa parter. Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor både inom och utom landet förekommer.
 

Du kan

Vi söker dig som har en IT-inriktad akademisk utbildning med tyngdpunkt på telekommunikation, alternativt med motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet från nätverksmiljöer och har gedigen kunskap om routrar, switchar och brandväggar samt om Linux/UNIX-servrar och scripting i denna miljö. Det är meriterande om du har kunskaper om fiberoptisk transmission såsom WDM, monitoreringssystem, programmering i Python och/eller Java samt automatiseringsverktyg såsom Puppet. Då ditt arbete ibland innebär att du behöver ta dig till externa platser i landet är det önskvärt att du har körkort. Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.
 

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har gediget intresse för teknik och problemlösning. Du är ansvarstagande och strukturerad samt är väl medveten om mål och kvalitetsstandard i det du levererar. Med hjälp av din expertis, analytiska förmåga och kreativitet kommer du ofta med idéer på nya sätt att angripa olika problem. Du tar initiativ till att omsätta idéer till aktiviteter, arbetar hårt och uppnår personlig tillfredsställelse av att nå resultat. 

Då arbetet innefattar mycket samarbete och kontakter med omgivande verksamheter krävs det att du har en god samarbetsförmåga. Det är även en stor fördel om du har lätt för att tala inför små och stora grupper och har möjlighet att anpassa dig till situationen.
 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet. 

Som systemintegratör hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.
 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, cirka tio minuter med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav, och innan du anställs vid FRA kommer registerkontroll att göras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 49 86. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-02-23 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2020-02-23

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Se annons

Företagets hemsida:
http://www.fra.se


Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om knappt en minut . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 30 januari

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Systemintegratör med fokus telekommunikation