FRA

Nätverkstekniker till svensk underrättelsetjänst

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en serviceinriktad och stabil nätverkstekniker för arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en dynamisk och spännande IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

 

Ditt uppdrag

Som nätverkstekniker hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

 

I rollen kommer dina huvudsakliga uppgifter bestå av felsökning, avhjälpning, konfigurering och installation av nätverks- och serverutrustning. Du kommer arbeta med 2 linjens support där arbete i datorhall och korskopplingsskåp ingår. Fiberpatchning, kabeldragning och rackmontering av hårdvara ingår i rollen samt installation och konfigurering av routrar, switchar, krypton och brandväggar. Tjänsten innefattar även frekvent kontakt med kunder, användare och uppdragsledare. Resor i tjänsten kan förekomma.

 

På FRA får du arbeta i en kunskapsintensiv och kreativ miljö med kompetenta medarbetare och stora möjligheter till utveckling och att lära sig mer om teknik och system. Vi erbjuder arbetstider mellan 08.00-16.20 med möjlighet till flextid mellan 06.00-22.00. Frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid.

 

 

Du kan

Vi söker flera nätverkstekniker med varierande erfarenhet. Du kan precis ha gått ut skolan eller läser sista terminen, alternativt ha arbetat i 5 år och uppfattar dig som senior i rollen. Oavsett vilken erfarenhet du besitter, kan vi erbjuda ett bra arbete med mycket goda förutsättningar för kompetensutveckling i en spännande verksamhet.

 

Tjänsten kräver att du har en gymnasieutbildning med inriktning på IT. Vi ser även att du har god kunskap inom nätverksteknik, switching och routing samt har kunskap om Cisco eller annat fabrikat av routrar, switchar och brandväggar förvärvat via utbildning. Du har goda kunskaper inom svenska och engelska och tjänsten kräver körkort.

 

Vi ser det som meriterande om du har en högskoleexamen med inriktning nätverk och IT-säkerhet samt om du har CCNA certifiering. Har du dessutom erfarenhet av att ha arbetat i datorhall som installationstekniker, arbetat med fiberteknik eller har arbetslivserfarenhet av arbete med IP telefoni är det en stor fördel. Kunskap om brandväggar, videokonferenssystem eller erfarenhet av Försvarets kryptosystem anses vara meriterande.

 

 

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker är stabil och kan behålla fokus på rätt saker samt arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat är uppnådda. För att vara rätt person för tjänsten har du lätt för att skapa kontakter och samarbetar effektivt med andra då det är en viktig grund till att vi lyckas i vårt uppdrag.

 

Vi ser att du har en förmåga att ta initiativ och hjälpa andra och en vilja att leverera lösningar samtidigt som du är noggrann och kvalitetsmedveten. Vi tror också att du är flexibel, strukturerad och har en god kommunikativ förmåga. Du är engagerad och lojal i ditt arbete och därmed handlar i enlighet med fattade beslut, riktlinjer och policys.

 

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Agtorn på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-03-01.

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

Län:

Stockholm

 

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

 

Anställningsgrad:

Heltid

 

Arbetstider:

Dag

 

Sista ansökningsdag:

2020-03-01

 

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Arbetsplats/placeringsort:

Lovön

 

Kontaktpersoner:

Johan Agtorn

 

Företagets hemsida:

http://www.fra.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 februari

Kategorier : Data & IT Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Nätverkstekniker till svensk underrättelsetjänst