FRA

Analytisk utvecklare inom telekomnätverk

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker en skicklig programmerare med erfarenhet av telekomnätverk. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Som utvecklare tillhör du enheten för nätverksanalys och du bidrar med analys av data i syfte att effektivisera FRA:s kärnverksamhet. En del av ditt uppdrag innebär att göra nätverksrelaterat data tillgängligt, användbart, begripligt och förvaltningsbart. Du utvecklar idéer och prototyper för avkodning, bearbetning och analys av nätverksrelaterade händelser. En viktig del av uppdraget innebär att följa den globala IT-/telekomutvecklingen och på ett flexibelt sätt hantera teknikskiften som påverkar verksamheten. I din roll har du mycket kontakt med andra delar av FRA och kontakter med internationella partners kan förekomma.


Du kan
Du är en skicklig programmerare med kunskap inom telekomområdet och du har ett särskilt intresse för nätverksprotokoll. Vi ser det som meriterande med akademisk examen inom data/IT eller telekom men för oss är din personlighet, dina kunskaper och ditt gedigna intresse för området viktigare än formell utbildning. För tjänsten krävs att du har mycket god kunskap om IP/MPLS-nät, exempelvis hur nätverksprotokoll som BGP, OSPF och IS-IS fungerar och används. Du behöver även ha god förståelse för netflow och liknande samt god kunskap om DNS. Meriterande är om du behärskar programmeringsspråk som exempelvis C/C++, Python eller Go. Även erfarenhet av Apache Spark, Apache Kafka och Elasticsearch är meriterande. För tjänsten krävs att du behärskar både svenska och engelska såväl i tal som i skrift.


Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är initiativtagande och strukturerar dina arbetsuppgifter självständigt. Som person är du tillmötesgående och arbetar hårt för att nå dina mål och resultat är uppnådda. Vi ser att du har förmåga att underhålla din specialistkunskap och vara en kunskapsresurs för andra. Du ser möjligheterna i förändringar och med gott omdöme kommer du ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetet.


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som utvecklare hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Berglund på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-09-15.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning 

Anställningsgrad:
Heltid 

Arbetstider:
Dag 

Sista ansökningsdag:
2019-09-15 

Tillträde:
Enligt överenskommelse 

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön 

Kontaktpersoner:
Johan Berglund 

Företagets hemsida:
http://www.fra.se 


Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : Om 7 timmar . Arbetsort : Lovön . Publicerat : 30 augusti

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Analytisk utvecklare inom telekomnätverk