FRA

Analytisk signaldetektiv

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en innovativ och kreativ signalanalytiker med intresse för att lösa komplexa problem. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och spännande verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Din enhet ligger på kontoret för Accessutveckling och inom detta område ska avdelningen bland annat förvalta och utveckla kunskap om signalmiljön till stöd för underrättelseverksamheten samt utveckla FRA:s förmåga inom vissa trafikflödesfrågor.

I rollen som signalanalytiker är du den som vill förstå hur signaler fungerar, såväl nya som obekanta. Som en del av den processen kan du även utveckla mjukvara för vidare analys. Om du upptäcker att något verktyg saknas kan du själv utveckla och göra det tillgängligt för alla som behöver det. Du kommer att arbeta både enskilt och i grupp och delta som sakkunnig i arbetsgrupper, samt ha många interna kontakter.


Du kan
Du har akademisk examen inom naturvetenskaplig-tekniskt område eller erhållit motsvarande kunskaper i arbetslivet. Du kan hantera såväl Windows som Linux samt har kunskap i något programmeringsspråk. Vi ser gärna att du kan använda många olika informationskällor och är van vid att dokumentera ditt arbete samt förmedla detta till andra. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Meriterande är om du:

Har kunskaper inom telekom-området
• Har kunskaper i nätverksteknik och datorkommunikation
• Har kunskaper inom området signalbehandling
• Har kunskaper i ytterligare språk


Du är
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ordningssam, noggrann och uthållig. Vi förväntar oss att du har god förmåga att förstå komplicerade underlag, du kommer gärna med nya kreativa idéer för att utveckla arbetsmetoderna och tar initiativ till nya aktiviteter.

Vi tror att du har stort tålamod och kan lägga ner mycket energi på en uppgift innan det ger resultat då du trivs med att arbeta med komplexa frågor och bryta ner problem i mindre beståndsdelar. Mycket av arbetet sker självständigt, men du behöver ha en god samarbetsförmåga, vara professionell och tillmötesgående samt gärna dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som signalanalytiker hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i Göteborgsområdet. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Lindecrantz på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-04-05.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Västra Götaland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2020-04-05

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Kontaktpersoner:
Johan Lindecrantz
tfn: 08- 471 46 00

Företagets hemsida:
http://www.fra.se


Ansök nu

Sista ansökningsdag : För 9 timmar sedan . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 17 mars

Kategorier : Data & IT Systemvetare Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Analytisk signaldetektiv