Försäkringskassan

Controller med inriktning mot utvecklingsstyrning till ekonomistaben

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.Ansvar och arbetsuppgifter

I din roll som controller med inriktning utvecklingsstyrning ansvarar du för att Försäkringskassans ledning får tillgång till det stöd som krävs för att leda, styra och följa upp utvecklingsverksamheten. Rollen är placerad på Ekonomistaben inom avdelningen för ledningsstöd. Ditt ansvarsområde är den myndighetsövergripande styrningen och uppföljningen av utvecklingsverksamheten. Du ansvarar för analys och tolkning av verksamhetsutveckling och dess resultat. Du förväntas att snabbt kunna ta fram analys- och beslutsunderlag och sätta dessa i rätt kontext. Du bidrar särskilt till den strategiska och långsiktiga utvecklingsstyrningen. I rollen behöver du ha bred kompetens och förmåga att sätta dig in i flera olika perspektiv, till exempel socialförsäkring, produktionsstyrning, IT- och verksamhetsarkitektur.


Som controller med inriktning utvecklingsstyrning får du möjlighet att ta egna initiativ med stor frihet under ansvar i syfte att föra verksamheten framåt och att bidra till att utveckla verksamheten. Du identifierar förbättringsområden, hittar konstruktiva lösningar och tar fram analys- och beslutsunderlag. Din roll är självständig och du initierar aktuella frågor om utveckling och löpande uppföljning för hantering i rätt tid utifrån lagda strategier och planer. Du deltar i relevanta forum och nätverk inom myndigheten.


Som medarbetare på Försäkringskassan har du ett högt säkerhetsmedvetande eftersom myndigheten kommer i kontakt med sekretessbelagda uppgifter.Vi söker dig som:

 • Har akademisk examen med statsvetenskaplig eller ekonomisk inriktning gärna i kombination med systemvetenskap eller utbildning/erfarenheter som kan prövas likvärdiga
 • Har mer än fem års arbetslivserfarenhet inom nyttorealisering och en bred erfarenhet av verksamhetsutveckling med IT-inslag på strategisk nivå
 • Har god kunskap om planering- och styrning av verksamhetsutveckling
 • Agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
 • Kan förstå och analysera komplexa frågor och sätta dem i relevant kontext
 • Har förmåga att koppla ihop flera perspektiv till en helhetsbild
 • Kommunicerar klart, tydligt och strukturerat
 • Har förmåga att förstå och kunna använda hela organisationens formella struktur och kompetens
 • Är proaktiv och van vid förändringsarbete
 • Har en pedagogisk förmåga och erfarenhet att prata inför grupper.


Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av att arbeta som verksamhetscontroller, gärna inom en större organisation
 • Har erfarenhet av och goda kunskaper i verksamhets- och/eller IT-arkitektur
 • Är framtidsorienterad, dvs. har erfarenhet av att formulera mål och åtgärdsplaner.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan tester komma att användas som en del i urvalsarbetet. Placeringsort Stockholm (Telefonplan).


Kontakt
Chef: Kikki Johansson, 010-111 65 64 (för frågor om tjänsten). HR-specialist Adelina Popescu, 010-112 46 73 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Charlotta Lamin, 010-116 47 45. Saco-S: Gunnel Andersson, 010-114 54 39. Seko: Irre del Barba 010-115 30 87.


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 15 september 2019. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet. När du söker tjänsten kommer du även att besvara en del urvalsfrågor.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 7 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 september

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Data & IT Ekonomi & Finans Offentliga jobb Statsvetenskap Systemvetare Juridik


Senaste jobben från Försäkringskassan

Alla jobb hos Försäkringskassan

Liknande jobb Controller med inriktning mot utvecklingsstyrning till ekonomistaben