Datainspektionen

Datainspektionen rekryterar en it-ansvarig

EU:s dataskyddsreform, med bland annat GDPR som började gälla i maj 2018, innebär stora förändringar på integritetsskyddsområdet. För att stärka integritetsskyddet i Sverige har Datainspektionen fått ett utökat uppdrag med fler uppgifter och en tydligare stödjande och vägledande roll. Efterfrågan på kunskap, information och utbildningar om den nya dataskyddsreformen är stor. Myndigheten är idag en verksamhet i stor utveckling med ett uppdrag som blir allt viktigare för att stärka demokratin och skydda enskildas integritet i samband med personuppgiftsbehandling. Tillsammans verkar vi för ett tryggt informationssamhälle. Myndigheten befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede och rekryterar nu en it-ansvarig.

 

 

Om tjänsten som it-ansvarig till Datainspektionen

I din roll som it-ansvarig tar du det operativa ansvaret för myndighetens it-infrastruktur och it-säkerhet. Du ansvarar för utveckling och ständiga förbättringar av säkerheten inom Datainspektionens verksamhet. Det innebär att proaktivt identifiera förslag till förbättringar inom området it-infrastruktur och it-säkerhet samt planera och genomföra såväl långsiktiga som kortsiktiga utvecklingsprojekt. En viktig uppgift är att säkerställa att information om it-infrastrukturlösningarna och säkerhetsarbetet når ut till och implementeras i verksamheten.

 

Du kommer att ingå i myndighetens team för digitalt verksamhetsstöd och arbetar intensivt tillsammans med myndighetens Informationssäkerhetsansvarig, ledningsgruppen, övriga medarbetare på myndigheten och externa it-leverantörer.

 

Tjänsten är organisatoriskt placerad inom den administrativa enheten, du rapporterar till den administrativa chefen som är medlem i myndighetens ledningsgrupp. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Datainspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

 

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att du behöver vara svensk medborgare för att kunna erbjudas denna tjänst.

 

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden innefattar bland annat:

* Kontinuitetsplanering avseende it-infrastruktur
* Utveckling av sourcingstrategier avseende it-infrastrukturlösningar
* Hotbilds- och riskanalyser kopplat till it-infrastruktur och skalskydd
* Kravställning och rådgivning vid upphandlingar
* Ansvar för intern information och utbildning av verksamheten
* Aktivt projektdeltagande inom myndighetens digitala verksamhetsstöd
* Föredragande av information och beslutsunderlag för myndighetens ledningsgrupp
* Uppföljning av externa it-leverantörers leverans av it-tjänster och support enligt SLA
* Visst ansvar kring tekniska skalskyddslösningar ex larm, inpasseringslösning mm

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom it och it-infrastruktur alternativt har erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har en bred kunskap och erfarenhet inom it-infrastruktur och it-säkerhet. Du vet hur man på teknisk nivå analyserar och kravställer inom området, såväl mot interna verksamhetsrepresentanter som mot externa leverantörer. Du har erfarenhet av upphandlingsarbete och har tidigare arbetat i nära samarbete med externa it-leverantörer. Vidare har du erfarenhet av projektledning och utvecklingsarbete inom it-säkerhetsområdet eller it-drift. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift är ett krav.

 

Kunskaper om offentlig förvaltning och LoU är meriterande. Det är även en fördel om du har kännedom om olika förvaltningsmodeller inom it-drift samt tidigare erfarenhet av riskbedömningar kring externa molnbaserade tjänstelösningar.

 

Som person är du van att arbeta självständigt och har förmågan att driva dina ärenden och processer framåt. Du tycker om att analysera komplexa frågeställningar och du har mycket god förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har god förståelse för verksamhetens behov och ett genuint intresse för integritetsskydd.

 

Du är lösningsorienterad och arbetar proaktivt. Du har lätt för att sätta dig in i nya problemställningar och stimuleras av en miljö där vi prövar gällande föreställningar mot nya idéer och framtida behov. Du har förmågan att arbeta med flera olika projekt samtidigt, utan att förlora tempo eller viktiga detaljer.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna rekryteringskonsult Staffan Rosenberg på Poolia, 08-555 652 39.

 

Facklig representant är Adolf Slama, 08-657 61 12.

Ansökan med cv och personligt brev görs via poolia.se. Ange referens dnr DI-2019-1901 när du söker denna tjänst.

 

Om verksamheten

Datainspektionens vision är ett tryggt informationssamhälle där vi tillsammans värnar den personliga integriteten. Verksamheten befinner sig i ett dynamiskt skede och vi arbetar med utvecklingsfrågor och införande av tillitsbaserad styrning och ett mer utåtriktat och vägledande arbetssätt. Vi erbjuder en utvecklingsorienterad organisation med kvalificerade medarbetare och ett erfaret, kompetent ledarskap.

 

Varmt välkommen med din ansökan. Ansök redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.

 

I samband med den här rekryteringen samarbetar vi med Poolia och du söker tjänsten här.

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 13 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 maj

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Juridik


Senaste jobben från Datainspektionen

Alla jobb hos Datainspektionen

Liknande jobb Datainspektionen rekryterar en it-ansvarig