Datainspektionen

Datainspektionen rekryterar en informationssäkerhetsansvarig

EU:s dataskyddsreform, med bland annat GDPR som började gälla i maj 2018, innebär stora förändringar på integritetsskyddsområdet. För att stärka integritetsskyddet i Sverige har Datainspektionen fått ett utökat uppdrag med fler uppgifter och en tydligare stödjande och vägledande roll. Efterfrågan på kunskap, information och utbildningar om den nya dataskyddsreformen är stor. Myndigheten är idag en verksamhet i stor utveckling med ett uppdrag som blir allt viktigare för att stärka demokratin och skydda enskildas integritet i samband med personuppgiftsbehandling. Tillsammans verkar vi för ett tryggt informationssamhälle. Myndigheten befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede och vi rekryterar nu en informationssäkerhetsansvarig.

 

 

Om tjänsten som informationssäkerhetsansvarig till Datainspektionen

Som Informationssäkerhetsansvarig på Datainspektionen har du det övergripande och samordnade ansvaret för myndighetens informationssäkerhetsarbete. Du kommer att arbeta självständigt men i nära samarbete med myndighetens it-ansvarig och du ingår i styrgruppen för myndighetens förvaltningsorganisation för digitalt verksamhetsstöd. Arbetsuppgifterna innebär såväl utveckling som förvaltning av myndighetens informationssäkerhetsrutiner. En betydande del av arbetet sker projektorienterat och i nära samarbete med medarbetare inom myndighetens kärnverksamhet.

 

Detta är en ny tjänst som är organisatoriskt placerad inom den administrativa enheten. Du rapporterar till den administrativa chefen som är medlem i myndighetens ledningsgrupp. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Datainspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

 

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att du behöver vara svensk medborgare för att kunna erbjudas denna tjänst.

 

 

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Tjänsten är såväl strategisk som operativ. Ditt ansvar gäller flertalet områden inom administrativ säkerhet på myndigheten. Du arbetar med framtagande av myndighetens policys, riktlinjer och rutiner för säker informationshantering. Du ansvarar även för att rutiner för revidering och uppföljning av informationssäkerheten etableras och genomförs. Vidare skapar du rutiner för incidenthantering och du ansvarar även för klassificeringen av myndighetens information. I rollen ansvarar du även för att Datainspektionens medarbetare får kontinuerlig utbildning inom området och att förändringar i arbetet med myndighetens informationssäkerhet når ut i verksamheten.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen inom exempelvis informationssäkerhet, systemvetenskap eller har motsvarande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av liknande arbete inom området informationssäkerhet och förstår vilka krav som bör ställas för säker informationshantering. Du har erfarenhet av att projektleda och utveckla ramverk, rutiner och policys kring informationshantering. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift är ett krav.

 

God kännedom om it-säkerhet i allmänhet är ett krav och hur ett informationsflöde fungerar i en digitaliserad miljö är meriterande. Meriterande är även tidigare arbete med informationssäkerhet inom offentlig förvaltning alternativt i en organisation med komplex informationshantering.

 

Som person är du van att arbeta självständigt och du har förmågan att driva dina ärenden och processer framåt. Du tycker om att analysera komplexa frågeställningar och har mycket god förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har förståelse för verksamhetens behov och ett genuint intresse för integritetsskydd.

 

Du är lösningsorienterad och arbetar proaktivt. Du har lätt för att sätta dig in i nya problemställningar och stimuleras av en miljö där vi prövar gällande föreställningar mot nya idéer och framtida behov. Du har förmågan att arbeta med flera olika projekt samtidigt, utan att förlora tempo eller viktiga detaljer.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

 

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna rekryteringskonsult Staffan Rosenberg på Poolia, 08-555 652 39

 

Facklig representant är Adolf Slama, 08-657 61 12.

 

Ansökan med cv och personligt brev görs via poolia.se. Ange referens dnr DI-2019-5469 när du söker denna tjänst.

 

 

Om verksamheten

Datainspektionens vision är ett tryggt informationssamhälle där vi tillsammans värnar den personliga integriteten. Verksamheten befinner sig i ett dynamiskt skede och vi arbetar med utvecklingsfrågor och införande av tillitsbaserad styrning och ett mer utåtriktat och vägledande arbetssätt. Vi erbjuder en utvecklingsorienterad organisation med kvalificerade medarbetare och ett erfaret, kompetent ledarskap.

 

I samband med den här rekryteringen samarbetar vi med Poolia och du söker tjänsten här

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 13 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 maj

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Juridik Systemvetare


Senaste jobben från Datainspektionen

Alla jobb hos Datainspektionen

Liknande jobb Datainspektionen rekryterar en informationssäkerhetsansvarig