Boliden

IT Specialist - Data & Analytics

På Boliden IT får du en viktig roll i att stödja verksamheten och IT-användarna med en modern och problemfri IT-miljö. IT är en central resurs i organisationen i stort vilket gör att du får inblick i många processer och därmed möjlighet att vara med och påverka. Du kommer att ha en roll med stor flexibilitet och många kontaktytor inom företaget.

Hos oss trivs du som delar våra gemensamma värderingar, entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Här deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. Vi har en kultur som bygger på ömsesidig respekt och lojalitet där alla ansvarar för att bidra på sitt sätt, vi ställer upp och hjälper varandra.

Behovet av att kunna hantera och analysera data från produktions- och affärssystem för uppföljning och styrning av olika verksamheter inom Boliden är stort. Boliden IT har en central roll i att leda och stötta olika initiativ för att säkerställa att de lösningar som tas fram är ändamålsenliga och byggda på ett sätt som möjliggör att de går att förvalta och vidareutveckla.


Arbetsuppgifter

I rollen som IT Specialist - Data & Analytics samarbetar du med olika verksamhetsgrenar inom Boliden i kravanalyser, förstudier och i genomförandeprojekt som rör insamling, lagring och visualisering av data. I egenskap av specialist agerar du som rådgivare och kravställare i frågor som rör arkitektur, design samt plattforms- och verktygsval.

Uppdraget är mångsidigt med hög nivå av självständighet och stort utrymme för personliga initiativ. Till arbetsuppgifterna hör att leda workshops, hålla presentationer och annat utåtriktat arbete mot Bolidens verksamhetsgrenar. I rollen ingår också att upprätthålla kontakten med externa leverantörer.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med Boliden som stationeringsort. Då företaget har verksamhet på flera orter kan resor förekomma.

Utbildning och kvalifikationer

Du har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot IT och flerårig erfarenhet av arbete som lösningsarkitekt inom områden relevanta för uppdraget. Det är en fördel om du har praktiskt erfarenhet som utvecklare av lösningar för insamling, lagring och visualisering av data.

Bolidens produktions- och affärssystem körs på många olika plattformar och därför är en bred kunskap och bakgrund från olika typer av projekt meriterande. Specifikt värdesätter vi följande:

-Erfarenhet av att leda kravanalyser och kommunicera krav och design till 3:e part (leverantörer och andra intressenter)

-Erfarenhet av design och införande av olika dataarkitekturer

-Erfarenhet av visualisering av data från brett spektrum av datakällor (affärssystem, sensorgenererad produktionsdata)

-Kunskap om databaser; MS SQL Server och Oracle

-Kännedom om hur man bygger visualiseringslösningar i PowerBi

-Kännedom om vad plattformen OSIsoft – PI erbjuder och hur den kan användas för att långsiktigt ge affärsnytta

-Kunskap om hur tjänster i Azure kan nyttjas för hantering av data

-Konsultativt arbetssätt och nyfikenhet och driv i att identifiera nya möjligheter till lösningar som kan ge affärsnytta

För att verka inom Boliden IT krävs god kommunikativ förmåga, resultatorientering, flexibilitet samt att självständigt kunna driva olika aktiviteter. Rollen som IT Specialist - Data & Analytics kräver att du har integritet, är analytisk och strukturerad, samt förmåga att skapa förtroende bland kunder och leverantörer. Vana från konsultbranschen är meriterande.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift är ett krav, liksom Körkort B. Kunskaper i finska anses meriterande.

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Manager ERP Application Services Christer Andersson, +46 910 70 57 81 christer.d.andersson@boliden.com 

Facklig information

Facklig information lämnas av Magnus Filipsson (Unionen) +46 910 77 33 29, Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer) +46 910 70 57 59 eller Peter Markström (Ledarna) +46 910 77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR och lämnas via ansökningsikonen. Frågor angående din ansökan besvaras av Kristin Sellman Human Resources, +46 8 610 15 56.

Vi vill ha in din ansökan senast den 12 december 2018

 Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 8 timmar . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 21 november

Kategorier : Data & IT


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb IT Specialist - Data & Analytics