Boliden

Application Manager & Software Asset Manager

På Boliden IT får du en viktig roll i att stödja verksamheten och IT-användarna med en modern och problemfri IT-miljö. IT är en central resurs i organisationen i stort vilket gör att du får inblick i många processer och därmed möjlighet att vara med och påverka. Du kommer att ha en roll med stor flexibilitet och många kontaktytor inom företaget.

Vi på Boliden IT har just nu en central roll i att förnya systemlandskapet och driva etableringen av gemensamma plattformar för hela Boliden. Ett projekt som kommer att gagna såväl verksamheten i stort som varje enskild medarbetare inom Boliden under många år framöver.

Hos oss trivs du som delar våra gemensamma värderingar, entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Här deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. Vi har en kultur som bygger på ömsesidig respekt och lojalitet där alla ansvarar för att bidra på sitt sätt, vi ställer upp och hjälper varandra.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår två roller. 

I rollen som Application Manager leder du förvaltningsaktiviteter för vårt ITSM verktyg ServiceNow och arbetar proaktivt med att föreslå förbättringar, integrationer och utveckling. Du hanterar supportärenden kring applikationer samt håller regelbunden kontakt med representanter från verksamheten samt leverantörer. Projektledning av IT-projekt inom ansvarsområdet kan förekomma.

Rollen som Software Asset Manager ansvarar för Bolidens hantering av programvaror och licenser och leder arbetet med inköp, förnyelser och interna/externa revisioner. Du hantear supportärenden kring licenser samt håller regelbunden kontakt med representanter från verksamheten samt leverantörer. Du agerar processägare för Config Management processen.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med Boliden som stationeringsort. Då företaget har verksamhet på flera orter kan resor förekomma.

Utbildning och kvalifikationer

Du har högskole- eller universitetsutbildning, gärna med inriktning mot IT och flerårig erfarenhet av IT. Du har erfarenhet av arbete inom projektledning samt förvaltning av applikationer och licenser. Som person är du ordningsam, kommunikativ och har goda ledaregenskaper. 

Då Boliden IT jobbar mycket med ITIL och LEAN är det viktigt att du har ett processorienterat och pragmatiskt synsätt. 

Erfarenhet av plattformen ServiceNow är meriterande.

För att verka inom Boliden IT krävs god kommunikativ förmåga, resultatorientering, lexibilitet samt att självständigt kunna driva olika aktiviteter och utvecklingsprocesser. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift är ett krav, liksom körkort B. Kunskaper i finska anses meriterande.

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Head of Section End User Services Emelie Lundberg, +46 70 5113230 emelie.lundberg@boliden.com

Facklig information

Facklig information lämnas av Magnus Filipsson (Unionen) +46 910 77 33 29, Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer) +46 910 70 57 59 eller Peter Markström (Ledarna) +46 910 77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämnställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR och lämnas via ansökningsikonen. Frågor angående din ansökan besvaras av Kristin Sellman Human Resources, +46 8 610 15 56.

Vi vill ha in din ansökan senast den 30 november 2018

 Ansök nu


Sista ansökningsdag : 30 november . Arbetsort : Boliden

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Application Manager & Software Asset Manager